keskiviikko 31. elokuuta 2016

Uistelemassa 31.8

Töiden jälkeen bensan ostoon ja rantaan. Sen verran mukava keli, että piti lähteä järvelle uistinta vetämään. Kamat veneeseen ja rannasta soutamalla irti, tarkastin koneesta öljyt kun sain kipattua koneen ajoasentoon. Siellä oli normaali tilanne, ei toimenpiteitä.. :)
Nätisti se vaan ensimmäisellä avaimen väännöllä pörähtää tulille, vaikka toista viikkoa seisonut. Aurinko lämmitti varsinkin maissa, mutta järvellä sai olla takki visusti päällä.




Annoin pyöriä muutaman minuutin tyhjäkäyntiä ja lähdin sitten hissukseen nostamaan vauhtia. Suuntana yaran edusta ja siitä eteenpäin. Päästyämme yaran luokse tiputtelin kaikki neljä vapaa vetoon, kolme vaappua ja yhden pellin, painotukset 50-100g.


Kieltämättä hiljainen ilta kalojen suhteen, mutta yhden matalan reunalta tarttui jotain kiinni ja plaanari alkoi jätättämään reilusti nyppien. Kelaamaan tasaisesti ylös ja toteamus että jotain täällä tosiaan on, nousi lähempänä pintaan ja paljastui haueksi, ottipelinä ainut pelti. Punninnut en, mutta 55cm oli mittaa.



Toinen tärppi kävi jonkun ajan päästä, mutta nousi pintaan ja hetken potkittuaan karkasi. Veikkaisin, että hauki mutta varmuutta ei asiaan saada. Kuulunee harrastukseen.. :)
Iltaa kohden keli vaan tyyntyi lisää ja aika kuluu mukavasti hissukseen pöristellessä.



Matalien kiertelyssä sen verran haittaa että lopulta kolmesta vaapusta löytyi heinää kun nostettiin kamat ylös. Pikkuplaanari hävittää näköjään helposti nypytyksen, minkä huomaisi paremmin vapa kädessä ja uistin perässä. Muistettava käyttää jatkossa aika ajoin uistimia ylhäällä tarkistuksessa.
Mitenkäs lukijoiden uistelut, onko kerinnyt ja onko tullut kalaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti