lauantai 20. elokuuta 2016

Juurusvedellä 19.8.2016

Eilen illalla keli alkoi kirkastumaan ja tuuli hiljalleen laantua, niin uistelemaan päätettiin lähteä. Juurusvesi perinteisesti kohteena ja koko perheen voimin liikenteessä. Rannassa oltiin viiden jäljestä ja vesille lähdettiin puoli kuuden jälkeen.




Suuntasimme siilinlahdelta juuruksen isommalle selälle ja sinne päästyämme aloitin allokossa tiputtelemaan vaappuja. Tälläkertaa kaikki 13cm omavalmisteita, painoja 50-100g siimoihin.

Päivän kattaus
Uisteltiin alkuun lentokenttää kohti, mutta päätin pyöräyttää paatin ympäri ja lähdin kiertämään Yaraa kohti. Aallokossa oltava veneeni kanssa tarkkana kun lähtee todella helposti kääntymään. Melkoisen helposti siis siimasotkuja tiedossa.

Pikkuplaanarit uimassa


Taidettiinpa siinä reilu tunti lillua ilman tapahtumia. Jossain vaiheessa kiinnitin huomiota siihen että vasemman puolen ulompi plaanari näytti vähän jätättävän. Aallokossa en vieläkään ole tärpeistä ihan varma, varsinkin jos pienempää kalaa kiinni. Nytkin päätin lopulta tarkistaa tilanteen ja plaanarin ylös saatuani tunsin että jotain perässä tulee. Ahvenhan siellä siiman jatkona pyöri rinkiä. Irrotus veneessa ja takaisin kasvamaan.

Ahven iski melkein samankokoiseen vaappuun

Jossain vaiheessa tein u-käännöstä niin ulkokurvin ulommainen plaanari laukesi. Arvelin että aallokossa ulkokurvin kovempi vauhti nykäisi siiman irti. Siimaa sisään kelatessani kuitenkin imaisi plaanarin pinnan alle ja pysyi siellä vaikkei potkija tuntunutkaan. Lopulta sain plaanarin veneen vierelle ja siellähän vaapussa oli kuha kiinni. Äkkiä veneeseen ja mittaus varmisti silmämääräisen arvion. Alle alamitan, tällä mittaa noin 36cm eli takaisin kasvamaan pääsi.

Ottivärinä papukaija

Melkein heti perään toisen puolen plaanari alkoi jätättämään, joten en tiputtanut edellistä takaisin veteen. Kela käteen ja kelaaaman, tämäkin imaisi plaanarin pinnan alle eikä potkuja tuntunut vaan tuli jähmeästi lähemmäksi. Veneen vierelle saatuani paljastui, että kuha tälläkin kertaa asialla. Mittauksen jälkeen varmistui myös, että alamittainen kyseessä. Noin 38cm oli mittaa, eli vähän isompi muttei tarpeeksi.

Ottivärina tälläkertaa muikkuväri
Jatkettiin tärppien jälkeen vielä hetken aikaa, mutta ei nykyn nykyä enää. Lopulta kamat ylös vedestä ja kohti kotirantaa. Aurinko alkoi painumaan puiden taakse hiljalleen.


Eli ei tälläkään kertaa lopulta ottikokoista saatu, mutta aika kului kivasti. Onkos blogin lukijoilla ollut parempaa kalaonnea viime päivinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti