maanantai 8. elokuuta 2016

Taas Juurusvedellä uistinta vetämässä





On se vaan kumma, että kun vapaa-aikaa jäi töiden jälkeen ja kelikin suosi niin veneilemään päätettiin lähteä. Vähän pikainen reissu oli tiedossa, koska kello oli jo iltapäivässä menossa. Uistelemaanhan sitä piti suunnata, kun lämmintä keliä vielä riittää. Vetoon neljä vapaa ja taas pari peltiä ja pari uistinta. Kaikki painojen taakse, kokoluokkaa 40-60gr.


Alkuun aurinko jäikin pilvien taakse ja tuultakin jonkun verran. Niissä merkeissä menikin ensimmainen vajaata tunti. Tai no, kertaalleen piti käyttää uistimet ylhäällä ja tarkistaa heinä/roskatilanne kun tuli vetäistyä kolmen metrin matalasta yli vavat nyppien.


Ensimmäinen kalastukseen liittyvä tapahtuma ilmaantui vähän arvaamatta. Pikkuplaanarit aallokossa vieläkin vähän vaikeita ennustettavia. Nyttenkin yksi plaanari jätätti hyvin vähän, vaikkakin vavat käyttäytyivät keskenään melko samallalailla. Hetken tilannetta seurattuani kelasin plaanarin ylös ja aloin kelaamaan niin huomasi hyvin "pienen jähmeyden" kelatessa. Kysisin pojalta, että haluaisiko kelata uistimen ylös, niin nähtäisiin mitä perässä on. Vastaus oli kyllä ja pieni kuha sieltä siiman päästä lopulta löytyi ja kuvaamisen jälkeen vapautui. Ikuistettiin valokuvaan, niin voi katsella vanhempana että joskus 5 vuotiaana kaloja jo sai.
:)

Hetken päästä toisella puolella plaanarin kanssa sama tilanne. Vähäinen jätätys jäi häiritsemään, niin kelasin ylös. Taas pieni kuha löytyi siiman päästä ja pääsi takaisin kasvamaan.


Sitten kierreltiinkin rinkiä taasen hetki ihan rauhassa. Veneitä alkoi ilmaantumaan vesille koko ajan enemmän ja taisipa poika laskea parhaimmillaan 6 venettä näköyhteydessä. Suurin osa heistäkin kalastamassa. Illan viimeinen tärppi tulikin vähän ennen varusteiden ylöskelaamista. Plaanari nytkytti hassusti ja laukaistuani sen ja kelaamisen aloitettuani tuntui yllättävän raskaalta. Hetken kelattuani kala ilmaantuikin pintaan ja selvisi nytkytyksen syykin. Ahvenhan siellä perässä tuli pyörien melkoista tahtia. Veneeseen nostettuani ahven osoittautuikin 27cm pitkäksi ihan ok kokoiseksi.

Ahven
Päästettiin ahven takaisin kasvamaan ja nostin tosiaan kamat ylös. Kello oli vaille seitsemän ja suunnattava venerantaan ja kotiin iltapuuhiin että jaksaa taas aamuyöllä töihin kammeta. :)
Mitenkäs lukijoiden päivä sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti