sunnuntai 7. elokuuta 2016

Uistelemassa Juurusvedellä 7.8.2016

Tänään taas seurasimme sääennusteita aamupäivän ajan. Välillä näytti ennuste paljonkin sadetta ja välillä vähemmän. Lopulta pakkasimme tavarat autoon ja suuntasimme venerantaan. Ilmahan näytti ihan hyvälle ja suuntasimmekin selälle katselemaan, että millainen aallokko odottamassa.








Keli näytti ihan hyvälle ja aloin virittelemään kalustoa vetoon. Päivän kattaukseen laitoin 2 omaa vaappua ja 2 vetopeltiä, mitkä ostin Hynnisen Samilta. Kaikki noin 40-60g painojen taakse, alkujaan niin että lähempänä uivat olivat syvemmällä.


Ensimmäinen tunti kuluikin ilman isompia tapahtumia, ainut että sade meinasi yllättää. Kiersi onneksi lopulta ohi, kastuminen olisi avoveneessä ollut väistämätöntä. Olisihan se vaikkapa HT-vene mukavampi kelissä kuin kelissä. Jospa sitä sitten isompana raaskisi sijoittaa vähän isompaa kalustoa alle.




Lopulta huono keli hellitti ja tuuli tyyntyi. Auringonpaiste tuntui välillä melkeinpä paahtavalta. Tyyntymisen jälkeen alkoi pikkukuhan syönti ja niitä kävikin lopulta veneessä 5kpl. Mitat vaihteli 34-41cm välillä, joten alle alamitan kaikki. Pääsi poikakin kelaamaan pari kalaa veneeseen. :)







Kaikukin merkkasi välillä jotain pohjan tuntumaan. Vesi edelleen melko lämmintä.


Ottikokoista saalista ei tälle päivää kotiintuomisiksi tullut, mutta keli oli lopulta ihan mukava vaan lillua hiljalleen sinne tänne uistimet perässä. :) Onkos lukijat päässyt käymään vesillä viikonlopuna aikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti