sunnuntai 21. elokuuta 2016

Auton penkkien pesu

Tänään olikin kauniin sunnuntain ohjelmassa auton penkkien pesu. Koneena minulla on ollut useamman vuoden kärcherin se4001 painehuuhtelulaite, tai verhoilupesuri, millä nimellä nyt kukin sitä kutsuu.







Varsinkin etupenkkeihin oli päässyt ilmaantumaan likatahroja yms. Toki myös pölyä ja muuta roskaa lapsi ja koirataloudessa riittää. :)

Etupenkit ennen pesua

Takapenkki ennen pesua

Tahroja

 Pesuaineena käytin tälläkertaa kärcherin omaa, Spray ex tabs  RM760. Tarkoitettu verhoilupesureihin ja verhoiluiden pesuun. Yksi tabletti sekoitetaan noin 4 litraan vettä. Sitten täytetään koneen puhdasvesisäiliö ja aloitetaan pesupuuhat.

Spray-ex tabs  rm760
 Kärcherin Se4001 on tosiaan oma säiliö pesuvedelle ja oma säiliö likavedelle. Pesuvesi suihkutetaan suulakkeen läpi pesurin oman pumpun avulla. Suihkutellaan vesi verhoiluun ja annetaan vaikuttaa hetki. Sitten imuroidaan likainen vesi verhoiluista mahdollisimaan hyvin pois. Ja tämä toistetaan niin monesti kuin on tarve. Tälläkertaa tyydyin pelkkien penkkien pesuun, enkä kajonnut lattiaverhoiluun yms.

Likaisen veden poistoa



 Ainakin tämmöisestä noin 11 vuotta vanhasta autosta irtoaa suulakkeen läpi katsottunakin melkoisen ruskea vesi. paljon sitä likaa ja pölyä vaan jää.


Takapenkki pestynä

Etupenkit pestynä

Huomattavasti puhtaampana

Pesun tehtyäni täytyy taas ihmetellä miten paljon penkit siistiytyi, vaikken virheetöntä tulosta lähtenyt edes hakemaan. Pesuriin kertyi melkoisen kurainen vesi.

Kuravettä likavesisäiliössä

Likaa riitti
Lopuksi sitten suoritin itse pesurin huuhtelupesun. Rupeaa ilman pesua haisemaan, varsinkin jos jättää kannet yms tiukasti paikoilleen ennenkuin osat kuivuuvat. Saavat kuivua rauhassa huomiseen, pitää silloin kasata pesuri ja laittaa paikoilleen kaappiin.
Penkit pestyäni piti vielä pestä autokin ulkoa niin kehtaa paremmin liikkua kylillä.. :)

Auto pestynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti