maanantai 1. elokuuta 2016

Uistelureissu Juurusvedelle

Tänäänpä se loman loppuminen iski vasten kasvoja, kun herätyskello soi tuttuun tyyliin kello 02:50...
Puoli neljän jälkeen Scania hyrskähti käyntiin ja työpäivä itsessään sujui rutiinilla, ns normipäivä.

Iltapäivällä kotona sitten mietittiin, että mitäs ilta tehtäisiin ja lopputulemana päätettiin lähteä perheen voimin järvelle, uistinta vetämään. Uistelu sinällään uusi harrastus minulle, muutama kesä sitten kipinä iski paremman puoliskoni veljen mukana uistellessa.
Aikaa oli vähän rajallisesti, niin päätin napata vain 2 vapaa mukaan reissuun. Kamat äkkiä autoon ja nokka kohti venerantaa. Veneeni on MV-Marin 4500 pulpettivene ja perämoottoriksi hankin alkukesästä nelitahtisen 20hv Tohatsun entisen Evinrude 20hv 2-tahdin tilalle. Veneen käyttökunnostin keväällä, siitä voisinkin tehdä jutun blogiin jossain vaiheessa, vaikka onkin jo mennyttä aikaa.

Vanhalla moottorilla rannassa

Uusi moottori perässä

Rannassa kannettiin tavarat veneeseen ja tyrkättiin venho rantatelalta järveen. Avaimen pyöräytys ja Tohatsu on käynnissä. Sittenpä vaan hiljalleen kauemmaksi rannasta ja pikkuhiljaa matkavauhtiin kaasuttelua.



Kohtuullinen keli järvellä

Päästiin vähän isomman selän reunamille niin päätin heti laitella kamat vetoon. Toiseen valikoitui omatekele 13cm vaappu ja toiseen vapaan vetopelti. Painot virittelin molempiin siimoihin n. 50g. Pikkuplaanareina olen käyttänyt LMP Marinprodukterin black beasteja. Laskureilla olevia keloja on niin Okumaa, kuin kuvissa olevaa Penn 320GT2LC kelaa. Vapoina Shakespeare Ugly stickkejä.

Pikkuplaanari vedossa

Penn 320gt2lc

Sitten vaan pörryyteltiin rinkiä, ja odoteltiin tapahtumia... Selällä aallokko vaati jo vähän enemmän seurantaa suunnasta ja pyydysmerkkien tihrustamista ettei käy vahinkoa. Tabletilla minulla on karttaohjelmana Karttaselain, äkkinäiselle helpottava kapistus paperikarttaan verrattuna. Näkyy nopeus, kuljettu matka, suunta kartalla, ajettu reitti ja reitin voi myös nauhoittaa ja tallentaa.
Kaikuluotaimena minulla on Raymarinen Wi-Fish, josta kaiun kuvan voi siirtää langattomasti android puhelimeen ja tabletteihin.

Elektroniikkaa, kaiun kuva normaalisti puhelimessa

Karttaselain

Lopulta toisella puolella oleva vapa alkoi nykimään ja ylös kelatessa aina oma jännityksensä. Plaanari pois välistä ja kelaamaan lisää, lopulta veneen vierellä uiskenteli hauki. Sinisellä selällä, valkoisilla kyljillä ja pinkillä mahainen vaappu oli iskun kohteena tälläkertaa. Äkkiä kuva muistoksi ja blogiin lisättäväksi ja päästin takaisin kasvamaan.

Hauki on kala

Loppuaika menikin tyhjää vetäessä ja lopulta kamat ylös ja siirtymäajoa takaisin venerantaan. Lopputulemana kone käynnissä 16.46 - 19.27 ja matkaa kertyi kokonaisuutena 20.7km. Seuraavaa uistelukertaa odotellessa.. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti