sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Sunnuntain pihahommia

Eihän se toki ollut mukavinta naapureille yms ihmisille, kun ohjelmassa ollut tänään pihahommia. Sunnuntai toki ei itselle ole sen kummoisempi päivä kuin muutkaan ja takana kuusi työpäivää tälle viikolle, eli rajoitti aika paljon muiden päivien puuhailuja.

Aloittelin aamupäivällä nurmikon leikkuupuuhilla. Tosin ei tarvinnut kaikkia alueita ajella, kun eivät kasva kaikkialla yhtä vikkelään. Näin syksyllä huomaa hyvin, että etupihalla olevat isot koivut haukkaa melkoisesti etupihan nurmikoilta energiaa. Lehtiä pitänee keräävällä leikkurilla kerätä vielä useampaan otteeseen niin lyheneepä nurmi samalla.


Eilen isän luona käydessä otin kotoa lähtiessä peräkärryn perään ja toin kotio säkillisen halkoja. Halkosäkin tyhjennys ja halkojen kuljettaminen liiteriin olikin päivän seuraava askare. Talossa lämpiää pönttöuuni ja saunassa kiuas puilla, niin taitanee halkojen vuosikulutus pyöriä jossain n. 10m3 tuntumassa. Hommanahan tuo ei ole kuin nakella säkistä kottikärryyn ja työntää liiteriin ja pinota.

Juuri se sopii kuomun alle

Liiteri täyttyy hiljalleen

Illemmassa innostuin vielä ulkoiluttamaan raivaussahaa, paikoillaan siimapää. Ajelin ojanvarret ja muurin reunat ja kivien vieruksista heinät nurin. hyvällä tuurilla olikin viimeinen kerta tälle syksyä.
Huoltohommia ilmaantui raivuriin, kun melkeinpä lopetellessani kaasu herkesi pelaamasta. Lienee kaasuvaijeri poikki tai irti jostain. Tuo raivuri onkin vanhempaa vuosikertaa ja kasattu parista eri koneesta pari vuotta sitten. Yhdistettiin isän kanssa epäkuntoiset Husqvarna 245rx ja Jonsered RS41, niin saatiin toimiva kampe ja ajelee täysin tälläisen pikkutontin tarpeet.





husqvarna/jonsered sekasikiö

Heinät nurin
Tuossa tuli eteen tarjous, että olisi lepikko minkä saisi polttopuiksi kun kävisi tekemässä poikkeen. Tottahan sitä piti kysäistä kun kerran "ilmaista" puuta omaa työtä vastaan tarjolla. Voi olla että tulevalla viikolla pääsee aloittelemaan hommia rankametsässä. :)
Laitoinkin tuossa lopulta uuden moottorisahan tilaukseen, entinen kun rupesi olemaan jo lopun edellä. Yllättävän hankalaa oli päättää, että millaiseen sijoittaa kun etsinnässä toki pidemmäksi aikaa moottorisaha. Loppupeleissä vaihtoehtoina oli muutama saha:
- Stihl 231
- Stihl 251
- Husqvarna 440
- Husqvarna 445
- Husqvarna 543XP/XPG
Paljastanpa vaikka seuraavassa blogikirjoituksessa, että mikä saha tuli talouteen. :)
Onkos lukijat uusinut saha/konekantaa viimeaikoina? Millaisia ollut ostoskorissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti