tiistai 13. syyskuuta 2016

Terijoensalvalle pakkoharvennus

Parina syksynä ollut harkinnassa uudistaa isoksi päässyttä terijoensalvaa. Haittaa välillä henkilöautolla pihaantuloa jos toinen auto väistettävänä, tai varsinkin jos kuorma-autolla käyntiä pihassa. Muutaman kerran jo leikelty oksia pois, mutta kasvaa vaan kasvamistaan. No tänäänpä sitten päätin käydä toimeen, ennenkuin lehdet kerkeävät karista pihaan. Pääsihän sitä toki päristelemään aiemminkin esille tulleella Husqvarnalla. :)

Tuumasta toimeen ja saha laulamaan, äkkiähän tuollaisen "pajun" karsii pystyyn. Isoimmat oksat karsin ja kannoin rankakasaan, vaikka melko vänkyröitä olivat. Oksasakset oli lisänä melko nopeat oksien silpomiseen pienempään kokoon. Uskomattoman paljon kaikenkaikkiaan oksia irtosi, kun kaksi kuomukärryllistä ajettavaa maankaatopaikalle.


Jätin runko- osan pystyyn ja oksat pätkin niin että jäi tyngät. Tuon pitäisi käsittääkseni lähteä versomaan noista oksantyngistä uudelleen. Kasvaapahan vähän söpömmän kokoisena jonkun aikaa. Toki jos sattuu, että kuivaa pystyyn tai kuolee niin lyödään kokonaan matalaksi ja jyrsitään kanto pois.


Aiemmin päivällä piti paremman puoliskon pyynnöstä pestä Passat. Piti hoitaa homma pois alta, kun parempi puolisko vurorstaan lupasi vastineeksi imuroida autot.. ;)


Hyvä keli ulkona, niin mukava puuhailla kaikkea pientä. Saa nähdä tyyntyisikö keli huomenna, jos tyyntyy niin pitkästä aikaa uistinta vetämään juurukselle...

Mitenkäs lukijoiden päivä, joko syksyn pihahommat alkaneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti