lauantai 10. syyskuuta 2016

Husqvarna saapui taloon

Eilen se vihdoin tapahtui, uusi moottorisaha saapui postiin. Asiaa jo vähän aukaisinkin aikaisemmassa kirjoituksessani. Lopulta valinta kohdistui Husqvarnaan. Tarkemmin vielä kyseessä Husqvarna 543XPG, eli taitaa olla pienin ammattisaha husqvarnan mallistossa.

Saha saapui eilen postiin. Tai oikeastaan toissapäivänä, mutta silloin tuli vahingossa väärä saha. Tietokannassa ollut joku virhe ja 543xpg:n tilalle oli vaihtunut 543xp, eli lämpökahvaton malli. Otin puhelun Lakeuden Koneelle, josta sahan tilasin. Homma otettiin heti haltuun ja sanoivat laittavansa oikean sahan samantien postin kyytiin. Minua pyydettiin palauttamaan väärä saha asiakaspalautuksena postin kautta. Seuraavana päivänä saha tulikin postissa. Isot pisteet siis Lakeuden koneelle, virheitähän sattuu ja sille ei mitään voi, mutta tässätapauksessa asia hoidettiin kuntoon heti. Siitä jäi hyvä mieli lopulta.. :)

Husqvarna 543XPG




Xpg:ssä tosiaan lämpökahvat, ei sinällään välttämätön varuste, mutta xpg:hen sai mukaan varalaipan ja 2 varaketjua, niin hintaero kaventui pieneksi lämpökahvattomaan malliin. Näissä myöskin öljypumppu on säädettävä, eikä pumppaa tyhjäkäynnillä. teräketjun säätö on sivussa, laipan kiinnitysmuttereiden luona.

Kuten kuvista näkyy, niin heti saha pois paketista ja tutkimaan. Saha tuli koottuna ja koekäytettynä Lakeuden koneelta. Tutkiskelun jälkeen saha kyljelleen ja tankit täyteen. Bensiininä olen käyttänyt pienkonebensiiniä, eli alkylaattibensaa joka esim säilyy paremmin normaaliin nähden. Tälläkertaa Husqvarnan valmistamaa.


Tankkauksen jälkeen primer pumpun painelua, rikastin päälle ja nykimään. Toisella nykäisyllä hörähti, rikastin pois ja kolmannella käyntiin. Hetken aikaa tyhjäkäynnillä pyöritin ja pikkuhiljaa kierroksia tarjosin. Ensivaikutelmana saha ottaa kevyesti ja nopeasti kierroksia eli vastaa nopeasti kaasuun.

Saha sammuksiin ja kamat kasaan. Tiedossa oli rankapuuta, niin piti lähteä uuden sahan testauksen. Puulajina pääasiassa leppä, joka käy oikein hyvin. Puut saan ihan kaatoa ja poiskuljetusta vastaan.
Eilen varovainen aloitus työpäivän päätteeksi, käytiin koko perheen voimin joku 2-3 tuntia sahaamassa. Saha toimi täydellisesti, ihan niinkuin uuden toki pitääkin. Saatiinpa vähän puita kärriin ja vähän jäi odottelemaan vielä kuljetusta pois. Tänään otettava saha matkaan ja lähdettävä jatkamaan kaatopuuhia.



Tänään lähdettävä jatkamaan, jokainen kalikka aina eteenpäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti