maanantai 19. syyskuuta 2016

Polttopuiden teko aloitettu

Tänään laitettiin illasta klapikone pyörimään ja rankakasan kimppuun. Isältä saatiin lainaan Hakkipilke 2x klapikone, 13hv paikallismoottorilla eli traktorille ei tarvetta. Hakkipilkkeessä katkaisu tapahtuu teräketjulla ja 2 halkaisusylinteriä hoitaa halkomispuolen vuorotellen. 13hv paikallismoottori pyörittää hydraulipumppuja joilla saadaan kuljetin, syöttörulla, teräketju ja halkomasylinterit liikkumaan.



Kirjoittelinkin aiemmin viikonlopun hyötyliikunnasta, kun käytiin tekemässä kasa rankoja. Nyt niitä liki pari tuntinen pienittiin polttopuiksi. Oman haasteensa tuo rankojen kokoerot ja se että osa on melkoisen mutkaisia. kiirehhän tässä ei ole, edetään pikkuhiljaa niin eiköhän ne saada pilkottua.
Tässäpä kuva tämän päivän pienestä edistyksestä.. :)


Latailinpa tuossa minuutin mittaisen videon youtubeenkin klapikoneen käytöstä. Laitan sen tähän alle jos jotakuta sattuu kiinnostamaan harratelijapohjainen koneen käyttö.




Viikonloppu meni omien syntymäpäivien merkeissä ja muissakin juhlissa käydessä. Kirjoittelenpa jossain välissä lahjoista, tai ainakin yhdestä viihde-elektroniikkalaitteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti