torstai 22. syyskuuta 2016

Polttopuut hakattuna

Nyt olisi rangat hakattu polttopuu muotoon. Useampana iltana tuli klapikoneen varressa heiluttua, mutta mukavalta kasa näyttää. Vaatii vielä lopullisen pinoamisen kunnon pinoon kuivumaan. Pitänee hommata lisää lavoja pinon alle ja rakennella jonkinlaiset päädyt niin helpottaa pinoamista.


Pohjalla viisi fin lavan kokoista kuormalavaa, eli 1m x 1.2m kanttiinsa. Tuohon aidan varteen tarkoitus tehdä lopulliset pinot. Periaatteessa siis vuoden päästä saisi liiteriin siirtää lämmityspuiksi.


Rankakasan paikka on tyhjä.. ;)


Hakkipilke toimi hyvin ja valmista tavaraa tulee joutuisasti. Varsinkin halkomispuuhaa helpottaa suuresti. Jos olisin hoksannut tehdä paremman kasapaikan ja siihen oikeat laidat niin olisi hyvin voinut jättää tuollaiseen läjään talvehtimaan, mutta pinottava kun tuo ei tule kasassa pysymään talvea.
Muistettava seuraavalla kerralla suunnitella paremmin etukäteen.

Huomenissa jos ennen sateen tuloa kerkiää, niin putsailtava koneesta enimmät silput pois ja siivottava puunsilput ja purut pois nurmelta. Koneen paketointi ja siirto paremmalle paikkaa palautusta varten. Jossain välissä puiden lopullinen pinoaminen ja pihassa olisi melkoisesti jo lehtiä kerättäväksi. Eli syyspuuhat rupeaa painamaan niskaan hiljalleen. Onkos lukijat ollut piha/polttopuu hommissa viime aikoina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti