tiistai 27. syyskuuta 2016

Lehtien keruuta ja puupinon pohjan hahmottelua

Keli taas kuivunut sateiden jälkeen, niin pihatöiden kimppuun oli suunta töiden jälkeen. Alkujaan paketoin klapikoneen kasaan ja siirsin autolla varaston taakse odottamaan kyytiä. Sitten kärräsin purut ja puunsilput oksakuormaan peräkärryyn, joka käytiin tyhjentämässä maankaatopaikalle. Sieltä kotiuduttuamme itse aloin rakentelemaan polttopuille pohjia ja pinonpäätyä, poika ja parempi puolisko aloitti lehden keruun keräävällä ruohonleikkurilla. Peräkärry tyhjä niin saa aloittaa lehtikuorman keruun vuorostaan.

Lehdet lakaistuna pinonpohjan alta pois

Puupinolle pohjat aloitettuna
Polttopuiden pinoamisen helpottamisesksi keräilin tontilta muutaman lavan pohjalle ja päätyyn lavanraato ja lautaa. Toiveena että saisi pionon pysymään pystyssä ensi kesään ja kohtuu siistin näköiseksi vielä. Piha on vähän epätasainen tuollakohden, joten ruuvailin laudoilla lavoja kiinni toisiinsa ja kiilasin heilumattomaksi. Pitää yrittää viimeistään viikonloppuna päästä pinoamispuuhiin, niin saisi talven alta pois suojaan.

Pinonpohjan teon jälkeen aloin haravan ja kottikärryjen kanssa ympäristöstä keräilemään kaverina lehtiä peräkärryyn. Lupaillut taas loppuviikolle sateita, niin eivät kerkeäisi uppoamaan niin tiukasti nurmen sisään. Kyllähän niitä tuntiin keräiltiinkin jonkinlainen kasa kärryyn, vaikka vielähän lehtiä puissa riittää joksikin aikaa.

Lehtikuorma muodostuu

Nurmi näkyy taas lehtimaton alta.. :)

Jos keli pysyy kuivana, niin lehtien keruuta ja paikkojen laittoa syys/talvikuntoon riittää vielä useammalle illalle. Ja toki puiden pinoaminen edessä yms. Pitäisihän ne toki ruohonleikkuritkin syyshuoltaa ja venekin tuotava pihaan jossain vaiheessa, mutta jospa kerkeäisi vielä järvellä käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti