keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Tyhjän vetoa Juuruksella



Sen verran hyvä keli oli tänään, että illaksi lähdettiin Juurusvedelle uistinta vetämään. Foreca näytti 2m/s tuulta ja lämmintä noin +14. Vetoon neljä vaappua, painotettuna noin 50g painoilla.


Suunnattiin selälle ja eikun kamat vetoon. 30 jalan kohdalle paino ja 90 jalkaa kaikkiaan siimaa, jolloin pikkuplaanariin kiinnitys ja sivulle. Kierrettiin kierros selällä ja lähdimme putputtelemaan kohti Yaraa. Termospullokahvi maistui siinä ohessa melkoisen hyvälle.

Ennen Yaralle menevää väylää vasemman puolen sisempi plaanari repäisi siiman tiukalle laukeamatta ja siimat tiukalle. Kun sain vavan käteen, niin siimasta paine helpotti. Siimassa on leikari noin metri ennen peruketta, tarkoituksena että paino pysäyttää plaanarin siihen. Leikarin solmun juuresta siima poikki, eli tappioiksi peruke ja tuo "lapin kulta" väreissä oleva vaappu. Vettä piti olla noin 10 metriä, joten pohjakosketuksesta ei liene kysymys mitenkään. Joku/jokin vei jokatapauksessa, kuuluu harrastukseen.

Muutenpa ilta menikin tosiaan tyhjän vetämisesksi, ei pienenpientä ahventa tai haukeakaan käynyt kiinni. Aina ei voi voittaa, olisi pitänyt vaihdella enemmän painoja ja värejä. Kiva keli tuolla oli kellua, ei voi valittaa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti