keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Playstation4 kolmekymppislahjaksi

Pari viikkoa sitten se tuli täysin yllätyksenä... Lahjapaketista kuoriutui PS4 1TB konsoli, porukkalahja, jonka parempi puolisko oli järjestänyt. Olin aika ajoin maininnut, että olisipa pitkästä aikaa kiva pelailla konsolilla. Entisen PS3 hävitin reilu vuosi sitten, kun pelaaminen oli hiipunut. Pitkään aikaa konsolin myynnin jälkeen ei pelaaminen käynyt edes mielessä, mutta viime aikoina polte oli jo kasvanut melkoisesti. Aikaisemmin en itseasiassa ps4 ole edes kokeillut kylläkään missään.

PS4 paketissa

Konsolin laittaminen pelikuntoon ei vaadi sinällään, kuin virtajohdon, hdmi johdon ja verkkojohdon paikalleen laiton. Päälle kun konsolin sai laitettua, niin asetukset kuntoon, psn tilin liittäminen ja konsolin ohjelmistojen päivitys. Konsolin mukana tuli ohjain, hdmi johto, ohjaimen latausjohto, kuulokkeet ja toki itse konsoli.

PS4 konsoli ja ohjain
Piti Gamestopissa Kuopiossa käydä pyörähtämässä ja pari peliä jäikin haaviin. Dirt rally ja Watch dogs, joihin tässä kerennyt himpun verran jo tutustumaan.
Dirt rallysta ensimmäinen mielikuva oli, että melko vaativa peli jos ehjänä maaliin haluaa päästä. Ajotuntuma ohjaimellakin on kyllä mukava ja äänimaailma ja grafiikat hyvää. Autoja ja ratoja ja ajomuotoja on paljon. Pääseepä omaa tiimiäänkin palkkaamaan ja kehittämään. Jatkettava vielä pelaamista, että pääsee ratoihin vähän sisään ja saa lisää tuntumaa ajamiseen pitkästä aikaa.

Watch dogs oli sinällään ihan tuntematon peli entuudestaan. Täytyy kyllä sanoa, että vei ihan mukanaan kun rupesi pelaamaan. Nämä on niitä pelejä, missä ajantaju häviää. Maailma on vähän Grand theft auto tyylinen ja samaan tyyliin tarinan mukana suoritetaan tehtäviä laidasta laitaan. Sähkölaitteita pystyy hakkeroimaan ja monesta kiipelistä pääsee helpoiten eroon hiiviskelemällä ja tutkimalla. Autot, moottoripyörät, aseet, uhkailu, takaa-ajot ja etsimiset upottaa ainakin meikäläiset pelin syövereihin täydelleen.

Ensimmäiset pelini, Watch dogs ja Dirt rally

Ensituntuma konsolista ja pelaamisesta parin viikon jälkeen:

Konsoli näyttää hyvälle ja on paljon hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Myös ohjain istuu ainakin minun kouraan paljon paremmin ja on jotenkin tukevamman oloinen. Latausnopeudet on kohtuullisia ja esimerkiksi päivitykset saa ladattua taustalla ja jopa konsolin ollessa kiinni. Peleissä grafiikka on kieltämättä nättiä ja pelattavuus on hyvää. Mutta annetaan nyt koneelle ja peleille aikaa ja pelitunteja, niin rupeaa kokonaiskuva selkiytymään.


Tietysti kaikki ei yleensäkkään pidä pelaamisesta, eikä kaikista ole järkevää touhua, varsinkaan aikuiselle. Itsekkin tosiaan jo kolmekymmentä, mutta pelaaminen aika ajoin on pirun kivaa, aika kuluu siivillä ja ajatukset lepää. Ainakin siihen asti kun jotain kohtaa ei pelissä pääse läpi.. :)
Onkos lukijoilla kokemuksia ps4? Pelisuosituksia? Mielipiteitä?

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vinkistä, ostinkin heti Watch dogsin kun tykkään niin paljon GTA-tyylisistä peleistä. PS4 en vielä omista, mutta PS3-peleistä suosikkejani ovat LA Noire ja Saints Row 3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, watch dogsin kimpussa tullut taas oltua päivittäin, pelaamista riittää paljon. Syksyn aikaanhan taitaa tulla watch dogs 2, voi olla että pitää hommata?
      PS3 ollessa talossa Call of duty modern warfare taisi olla eniten mieleen, varsinkin nettipeli.

      Poista