maanantai 28. marraskuuta 2016

Marraskuu lopuillaan

Taas se lyö vasten kasvoja, nimittäin se että marraskuu on lopuillaan, joulu lähestyy ja vuosi rupeaa olemaan lopuillaan. Jonnekkin ne päivät vaan kuluu ja jää taakse.
Viikonloppuna pääsikin jo lumitöitä tekemään urakalla, olikin alkujaan mukavan märkää lunta. Sitten tulikin pakkaslunta perään vajaata kymmensenttinen. Mukavasti tuo maan valkaistuminen valostaa ja piristää maisemaa ja mieltä. Ollutkin melkoisen synkkää ja märkää.

Passatissa lähestyy seuraava öljynvaihtohuolto, niin tilasinpa jo etukäteen saksanmaalta vähän muutakin osaa samaan huoltoon. Tuli ilmastoinnin hihna + kiristin ja apulaitehihna kiristimineen. Pitää vielä hommata ne öljyt + suodatin, ilmansuodatin, raitisilmasuodatin ja polttoainesuodatin.
Kirjoittelenpa juttua kunhan saatu kilometrit täyteen ja huolto tehtyä.

Apulaitehihnat ja kiristimet

Sunnuntai-iltana kävin muutaman väliviikon jälkeen pelaamassa naapurin kanssa sählyä. Mukavasti oli porukkaa ja tälläkertaa jalkakaan ei vihoitellut ollenkaan. Suunnilleen tunti ja vartti kerettiin pelaamaan, vaihdot pyöri sopivasti niin kerkesi tämmöinen huonokuntoinenkin hengitystä tasaaman välillä.. :)

Melkoisen pitkään haaveiltuani päädyin tilaamaan itselleni harrastelijan rengaskoneen ja tasapainotuskoneen biltemasta. Ei nyt ehkä välttämättömät, mutta mukavahan niillä on tarvittaessa renkaita pyöritellä vanteilta toisille jne.
Tokihan niille ei ole vapaata tilaa suoraan, niin meni askartelutilasta yksi seinusta uudelleen järjestelyyn. Joutuu yhden työpöydän ja pari hyllyä siirtämään toiseen tilaan ja vähän muuta tavaraa järjestelemään uudelleen. Kuvaa en laita kun oli epäjärjestyksessä ennen järjestelyä ja oikeastaan meni vaan huonompaan suuntaan pyöritellessä. Kunhan koneet tulee niin valetaan koneiden paikalle oikaisuvalu, että saadaan koneet vaateriin. Jospa ensi viikolla pääsisi ensitestejä koneilla tekemään. :)


Poika on melko paljon pöristellyt mönkijällä iltaisin. Tänäänkin taisi noin 45min ajella rinkiä pihassa, lyhyellä radallaan. Alla video päristelystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti