tiistai 6. joulukuuta 2016

Rengaskoneet käyttövalmiina

Aiemmin mainitsinkin, että tuli investoitua bilteman rengaskoneet. Saapuivat tontille viikko sitten tiistaina ja asennus suoritettiin lauantaina isän kanssa. Koneet tulivat lavarahtina, kumpikin omalla lavallaan. Lavat tiputettiin kellarin luiskan eteen ja pari tuntia menikin ihmetellessä, että kuinkas nämä saadaan kellariin rappuja pitkin. Veli onneksi rimpautti ja kyseli että sopisiko tulla kylään. Sopi tietysti ja nakki napsahti avuksi samalla. Liu'utettiin lavat rappuja pitkin alas, parempi puolisko jarrutti yläpäässä narun kanssa ja veljen kanssa olimme alapäässä pönkkinä.

Lavat juuri purettuna kellarin luiskalle

Kellariin saatu, ahdasta meinasi olla
Kun lavat oli saatu kellariin, niin purin paketit ja pääsi tutkimaan ostoksia. Isot pahvilaatikot joiden sisässä vielä rimoista tehty kehikko. Koneet pultattu lavoihin kiinni. Kumpikin kone vaati jonkun verran kasaamista, mutta ohjeet oli mukana.

Tasapainotuskone purettu paketista

rengaskone purettu paketista

Rengaskoneen puomi paikoillaan
Askartelutila vaati uudelleenjärjestelyä melkoiseti ja vieläkin hommaa on tähteenä. Koneita mallailtiin jokunen päivä eri paikkoihin ja erilaisin välein yms. Sai vähän perspektiiviä ja sai testailla vaadittavaa tilaa koneiden ympärillä.

Koneet likimain lopullisilla paikoillaan


Alkuun meinasimme valaa korokkeen koneiden alle, että saataisiin suora, tasainen alusta koneille. tultiin kuitenkin tulokseen, että haittaisi muuta käyttöä. Lopullinen asennus lyöntipropuilla ja tasaus korialuslevyillä ja vanerinpalalla. Tuntuisi testailujen jälkeen ainakin alustavasti toimivalta ratksaisulta.

Rengaskone lopullisella paikallaan testattuna

Tasapainotuskone kalibroituna ja testauksessa

Tasapainotuskoneen näyttö
Tasapinotuskoneen kalibrointi tapahtui siten, että koneeseen laitettiin vanne renkaineen ja siihen paikoilleen 100gr kalibrointipaino. Vanteen mitat syötettiin koneeseen ja pyöräytettiin. Sitten paino pois ja uudelleen pyöräytys ja kalibrointi tehtynä.
Vanhoilla vanteilla ja renkailla tuli harjoteltua koneiden kanssa renkaan irrotusta ja asennusta ja tasapainotusta. Kunnon rutiini tarvitsee vielä opettelua, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti