sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Viikon puuhailuja

Itseasiassa reilu viikko sitten pääsin tosissaan testaamaan rengaskoneita. Passattiin käypäset 205/55 16 nokian hkpl 5 nastarenkaat löytyi sopuhintaan käytettynä. Kaikki saatu vanteille eikä edes tuntuisi täristävänkään. :)  Vanteiksi vaihtui samalla Vw originaali 16" alumiinivanteet.


Toinen xenonvalo oli myös punertava niin vaihdatti uudet polttimot. Maailma kirkastui ja molemmat polttimot samanväriset. Kaksi päivää myöhemmin sitten liikenteeseen lähtiessä toinen xenon vilkkui muutaman kerran ja toinen puoli kokonaan mykkä. Sitten vuorostaan ballastin vaihtoa kokeilemaan ja taas valot saatiin syttymään.

Eräänä päivänä puoliso soitti, että passatti ei lähtenyt käyntiin. Olin työautolla melko liki kotoa, niin kävin jyrskäyttämässä kaapeleilla käyntiin. Töiden jälkeen sitten oli pyörähdettävä motonetin kautta ja haettava uusi akku. Kotona akku hetkeksi laturiin ja entisen irrotukseen. Samalla puhdistelin akkukaukalon yms. roskista ja liasta paineilmapistoolin kanssa. Uusi akku pikoilleen ja taas starttaa iloisesti käyntiin.

Apuvirtaa antamassa

Renkaita vaihtaessa huomasin, että yksi entisistä vanteista oli rasvainen sisältä. Tutkimuksia tekemään ja syylliseksi paljastui revennyt vetonivelen suojakumi. Kuskinpuoleinen ulomman nivelen kumi oli revennyt. Motonetissa taasen pyörähdys ja torstai iltana käytiin isän tallilla pyörähtämässä ja vaihtamassa uusi kumi. Samalla sisäpään niveleen uudet rasvat sisälle.

Uusi suojakumi paikoillaan

Tori.Fi:ssä sattui kohtuuhintainen paineilmakompressori silmään, niin piti käydä lunastamassa poikkeen. 2.2kw, 50litran säiliöllä, hihnaveto ja 10 bar. Entinen periaatteessa vastaavanlainen, suoravetoinen, 2.0kw, 50 litran säiliö ja 8bar. Oikeastaan rengaskonetta varten ostin, kun siinä työpainesuositus 8bar. Se oli entisen kompuran maksimipaine ja se lähti vasta alle 6 baarissa pyörimään ja nostamaan painetta. Uusi nostaa paineen 9.5bar nurkille ja lähtee reilussa 7 baarissa pyörimään.

Entinen kompressori

"Uusi" kompressori

Ajelipa juniorikin tuossa vähän mönkijällä taasen. Ruuvasin kaasun rajoitusta pienemmälle niin rupesi mönkijäkin saamaan runtua. Pienellä radalla tuntuu välillä kaasu olevan pohjassa pitkiäkin aikoja. Vähän pimeää videotakin tuli taas otettua.




Mitenkäs lukijoiden joulukuu on sujunut? Kuten näkyy, niin itsellä enemmän ja vähemmän kaikenlaista pikkupuuhaa palkkatyön ohella.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti