lauantai 5. marraskuuta 2016

Rankasavotta aloitettu

Aamusta passatin keula kohti Pielavettä ja isän luokse kylään. Klapikoneen otin jo illalla auton perään, niin kulkeutui sekin takaisin samalla kyydillä. Saha, metsurinpuku, kypärä ja metsurinvyö työkaluineen matkassa. Eilen tein sen verran hankintoja, että kävin ostamassa paikallisesta pienkoneliikkestä, Pienkone experteiltä Husqvarnan kombikannun. Kulkee nyt samassa paketissa bensa, öljy ja tarvittavat työkalut. Bensiinipuolen pikanokka estää ylitäytön ja on siten mukava käyttää.

Husqvarna kombikannu

Kotoa lähtiessä lämpömittari näytti -8, joten metsurinpuvun alle piti lämmintä vaatetta varata mukaan. Parit vaihtohanskat, vettä, muutama evässämpylä ja termariin kahvia. Tarkoituksena olikin ottaa varovainen aloitus hommaan, eli käydä jokunen tunti sahailemassa ja katsomassa paikkoja läpi. Metsän siivoilua oikeastaan, pienempiä nurin isompien edestä.

Isällä ollut sahana jo pidempään Husqvarnan 346xpg ja itselläni tosiaan se himpun pienempi huskin 543xpg. Omalla sahalla nyt sahailtu seitsemän tankillista, eli sisäänajut kohtapuoleen ohi. Metsässä levittäydyttiin vähän erilleen, niin ei tarvitse pelätä milloin saa puun niskaan. Puuna pääsääntoisesti tälläkertaa kuusi ja koivu. Puut tarkoitus ajaa moottorikelkalla poikkeen talvella, niin piti jo nyt miettiä ajouria valmiiksi ja pinota rangat niiden varrelle. Pinoja tehtiin tänään neljä kappaletta ja saattaapa puumäärä jonnekkin 3-4m3 luokkaan mennä. Tuli sahattua suunnilleen tankillinen kerrallaan, jonka jälkeen aina kahvi ja evästauko. Samalla sahojen tankkaus ja teräketjujen viilaus.

Aloituskasa, muutama tuulenkaato

Yllä oikeastaan ainut säällinen kuva metsästä, ilmeisesti kameran linssi likaantunut, kun muut kuvat jääneet osittain sumeaksi. Huomasin vasta kun kotona selasin kuvia ja katsoin tarkemmin. Pitää räpsiä seuraavan kerran lisää, niin on jotain katseltavaakin blogissa. Saa nähdä josko ensi viikonloppuna pääsisi itse uudelleen käymään, isä aikoi viikollakin käydä jatkamassa jos töiltä kerkeää.
Minun on täydennettävä tarvikevarastoja lähiaikoina. kun sekä pienkonebensiini ja teräketjuöljy melko vähänä. Ei lopu tekeminen niin nopeaan kun on mukana tarvittavat jutut.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti