tiistai 8. marraskuuta 2016

Kotileipurina leivottu kahvileipää

Korvapuusteja ja kanelipullaa ollut mielitekona jo pidempään, niin ei se auttanut kuin käydä kaupassa ja ruveta leipomaan töistä päästyäni. Ohjetta en toki muista ulkoa, mutta onneksi ystävämme google auttoi asiassa. Toki pullaa olen jopa leiponut ennenkin, mutta aikaa on kulunut jo useampi vuosi edellisestä kerrasta. Kerralla ajattelin sitten vaivata litran taikinan, niin onpahan pullaa hetkeksi.


Leivontatarvikkeita

Maito lämpiämään ja sen jälkeen muut aineet lisäten joukkoon ja vaivaten taikinaksi. Äkkinäisellä aina sama tenkkapoo sen kanssa, että milloin taikina on sopivaa leipomiseen. Ettei jauhoja nyt menisi älyttömästi liikaakaan. Lopulta taikina valmis ja jätettävä kohoamaan.



Vaikka alkuun näyttikin, että mitään ei tapahdu niin kyllähän siellä lopulta kohoaminen tapahtui. Sitten taikina neljään osaan ka kaulin käteen. Taikinalevyn päälle kanelia ja sokeria sopivasti, jonka jälkeen rullataan kääröksi ja leikataan paloiksi.

Kohonnut taikina

Kaneli ja sokeri ripoteltuna

Tästä taikinasta tuli voisilmäpullia, korvapuusteja ja kanelikierrepullia vuokiin laitettuna. Alla parista pellillisestä kuvia, lisäksi yksi täysi pellillinen kanelikierrepullia ja pellillinen voisilmäpullia.
Ennen uuniin laittoa kananmunalla voitelu ja vähän sokeria/raesokeria päälle.

Kanelikierteitä vuokiin laitettuna, paistoon menossa

Korvapuusteja ja voisilmäpullia ennen paistoa

Uunista oton jälkeen kelpasikin keitellä päiväkahvit ja istua keittiön pöydän ääreen perheen kanssa.
Eihän niistä mitään kuvakilpailun voittajapullia ulkonäöllisesti tullut, mutta hyvästikkin syötäviä ;)

Paistettuna

Valmiina
Tässä vaiheessahan sitä jo tuuletteli, että homma ohi. Todellisuus iski vasten kasvoja kun hoksasi, että pussitus, pakastus, jälkien siivous ja astioiden tiskaus vielä edessä. Eli oikeastaan se kaikki kehtuuttava homma, mikä ei niinkään innosta. Mutta nekin tuli hoidettua kunnialla, joten hyväksyntä taisi tulla paremmalta puoliskoltakin.. ;)
Tälläkertaa vähän normaaleista aiheista poikkeava kirjoitus, mutta jospa tälle edes yksi tai kaksi lukukertaa saadaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti