Leivontatarvikkeita |
Maito lämpiämään ja sen jälkeen muut aineet lisäten joukkoon ja vaivaten taikinaksi. Äkkinäisellä aina sama tenkkapoo sen kanssa, että milloin taikina on sopivaa leipomiseen. Ettei jauhoja nyt menisi älyttömästi liikaakaan. Lopulta taikina valmis ja jätettävä kohoamaan.
Vaikka alkuun näyttikin, että mitään ei tapahdu niin kyllähän siellä lopulta kohoaminen tapahtui. Sitten taikina neljään osaan ka kaulin käteen. Taikinalevyn päälle kanelia ja sokeria sopivasti, jonka jälkeen rullataan kääröksi ja leikataan paloiksi.
Kohonnut taikina |
Kaneli ja sokeri ripoteltuna |
Tästä taikinasta tuli voisilmäpullia, korvapuusteja ja kanelikierrepullia vuokiin laitettuna. Alla parista pellillisestä kuvia, lisäksi yksi täysi pellillinen kanelikierrepullia ja pellillinen voisilmäpullia.
Ennen uuniin laittoa kananmunalla voitelu ja vähän sokeria/raesokeria päälle.
Kanelikierteitä vuokiin laitettuna, paistoon menossa |
Korvapuusteja ja voisilmäpullia ennen paistoa |
Uunista oton jälkeen kelpasikin keitellä päiväkahvit ja istua keittiön pöydän ääreen perheen kanssa.
Eihän niistä mitään kuvakilpailun voittajapullia ulkonäöllisesti tullut, mutta hyvästikkin syötäviä ;)
Paistettuna |
Valmiina |
Tälläkertaa vähän normaaleista aiheista poikkeava kirjoitus, mutta jospa tälle edes yksi tai kaksi lukukertaa saadaan..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti