sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Uistelukauden lopetusreissu 21.10.2016?

Perjantaina lähdettiin paremmanpuoliskon veljen kera pikapistolle Juurusvedelle uistelemaan. Tai lähtöä vähän arvottiin suuntaan jos toiseenkin melko kolean kelin vuoksi. Lopulta uistelukamat kyytiin, venetraileri perään ja lämmintä vaatetta päälle. Abc:n kautta bensiiniä Tohatsun tankkiin ja Leppäkaarteen rannasta venettä laskemaan. Mukavasti vene rullaa alas trailerilta ja tulee kyytiinkin.

Tuuli kävi toisessa paikkaa viileästi ja toisaalla melkein tyynessä. Kamat veneeseen ja rannasta irti, tipautin koneen alas ja käänsin avaimesta.... Ei tapahtunut yhtään mitään, no arveltiin, että akku tyhjentynyt seisoessa ja kelien viiletessä. Tohatsussa onneksi myös käsikäynnistys sähköstartin rinnalla. Eikun repimällä käyntiin ja kone lämpiämään. Lähdettiin hiljalleen ajelemaan ja siinä samalla kokeilin valoja ja kaikua, kumpikaan ei suostunut toimimaan. Paremman puoliskon veli sitten siirteli tavaroita ja aukaisi keskipenkin kannen ja mitä vielä... Varkaat vieneet akun veneestä, ilmankos ei sähköt pelanneet. Ja onneksi paikkoja ei sen isommin oltu säretty, lukkosalvan vastakappale oli väännetty suoraksi.


No eipä se auttanut itkeä, kierrosta koneeseen ja yaran luokse suunta. Vaappua vedossa, n. 50gr painoa kaikissa siimoissa. Yritettiin matalia kierrellä, mutta mentiinpä välillä väyliäkin pitkin. Ruuhkaa ei vesillä ollut enään.



Eikä lopulta kauaa mennytkään, kun yksi plaanari alkoi nypyttämään ulkoreunalta kaarroksessa. Saaliina pienenpieni hauki, joka laskettiin takaisin kasvamaan. Jäi itseasiassa kuvaamattakin, kun olimme vähän pienessä välissä ja matalassa pyörähtämässä. Sitten olikin aikaa mutustella eväitä ja seurailla plaanareita. Varmasti puolesta tunnista tuntiin olikin hiljaista, mutta sitten jäin seuraamaan joksikin aikaa yhden plaanarin jätättämistä. Päätettiin nostaa ylös ja kelausvaiheessa tuntui että joku pieni rääpäle tälläkin kertaa. Yllätys olikin, kun kuha tuli veneen vierelle ja lopulta kohtuullisen kokoisen näköinenkin. Omalla puntarilla mitattuna n.950gr ja 46cm.


Kuha, n.950gr ja 46cm

Ottivaappuna tämä
Kuhan jälkeen jatkettiin hetken aikaa vetämistä, mutta hämärä alkoi häiritsemään nopeasti. Kamat ylös ja takaisin venerantaa kohti. Hämärä tuli nopeasti, yllätti suorastaan. Tuli ajeltua hiljempaa, merimerkit näkyi kuitenkin kohtuudella. Rannassa vene trailerille ja kotiin lämmittelemään.. :)
Keleistä riippuen voi olla, että jäi syksyn viimeiseksi reissuksi. Ainakin omalla kalustolla, jossei kelit lämpiä enempää enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti