tiistai 11. lokakuuta 2016

Kalusto lisääntyi venetrailerilla

Tänään kävin töiden jälkeen Kuopion perävaunukeskuksella, leväsentiellä asioimassa. Eilen kävin alustavia kyselyjä suorittamassa ja hintoja varmistelemassa. Netistä toki etukäteen jo selaillut ja lueskellut jonkun verran asian suhteen. Vaihtoehtoina olikin oikeastaan kaksi. Aku BS700-R ja Aku BP750-L, molemmat jarruttomia, 825kg kokonaismassalla olevia trailereita. Vinssiteline + vinssi, nokkapyörä, kölirullat molemmissa samat. Alla vähän omalla kohdalla valintaan vaikuttaneita asioita.

Aku BS700-R:
- Pituus 511cm
- Kumivääntöjousella
- Näistä vaihtoehdoista vähän halvempi
- Takana sivutuissa on vain yhdet pyörät

Aku BP750-L:
- Pituus 545cm
- Lehtijousilla
- Takana sivutuissa kahdet pyörät
- Syyskampanjassa kulkusillat (1kpl 1600mm + 2kpl 500mm) kaupan päälle


Valintani oli lopulta Aku BP750-L


Oma MV-Marin pulpettiveneeni olisi mennyt mittojensa ja painon puolesta toki molempiin trailereihin. Jääpähän kasvuvaraa reilusti jos joskus innostuu venettä vaihtamaan isompaan esimerkiksi. Kulkusillat tuli tosiaan kaupan päälle ja työkalu/liinalaatikon ostin lisävarusteena, niin pysyy liinat yms trailerin mukana. Pitää lähipäivinä kokeeksi nostaa vene trailerille, niin saa säätää kölirullat, sivurullat, keulatuen yms. kohdilleen. Sitten näkee kulkusiltojen paikat ja pääsee paremmin suunnittelemaan varustelaatikon paikkaa.

Keulatukea/vinssitelinettä voi säätää pituus ja korkeussuunnassa

Sivutuissa kahdet pyörät puolellaan, veneen nostoa helpottaa kippi

Kulkusillat ja varustelaatikko

Knott vetopää, vaijerisilmukka estämässä huonostikiinnitetyn perävaunun karkaamista
Uskoisin että harrastekäytössä ajaa täydelleen asiansa, aika näyttää lopulta. Kulkusillat helpottaa kulkemista trailerin päällä venettä tiputtaessa tai laskiessa. Traileri tyhjänä kotiin ajaessa ainakin tuli perässä todellä nätisti. Pitää tutustua paremmin, kunhan saapi veneen kyytiin.

3 kommenttia:

  1. Täällä kovasti pähkäillään mihin kohtiin kulkusillat asennetaan. Minne päädyit loppuen lopuksi ne asentamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyet pätkät aisan päälle kölirullien väliin. Sitten se pidempi pätkä takaosan päälle oikealle puolelle enemmän. Mallailin sitten paikkaa kun vene oli päällä, niin näki missä sopi se kulkusilta olemaan. Mökillä tällä hetkellä niin ei pysty kuvaa ottamaan tähän hätään.. :)

      Poista
  2. Tuolla itseasiassa on kuvatkin.. :)
    http://tavallisentallaajanblogi.blogspot.fi/2016/10/venetrailerin-saatoa-ja-varustelua.html?m=1

    VastaaPoista