keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Uistelemassa Juurusvedellä 5.10

Aurinkoinen keli ja ei edes älyttömän tuulinen, yhtälöön kun lisätään vielä kohtuu ajoissa töistä pois pääseminen niin järvelle oli vielä lähdettävä uistelemaan. Kausi alkaa hiljalleen olemaan kuitenkin loppupuolellaan. Yksinäni liikenteessä, vene vesille noin klo 14.00. Ajelin siilinlahdelta isommalle selälle ja virittelin 4 vapaa vetoon. Kahteen vapaan laitoin pellit ja 100gr painoa ja toiseen pariin vaaput noin 50gr painolla. Vapaplaanareina edelleen LMP marinprodukts black beastit. Vavat ugly stickkejä ja keloina penniä ja okumaa.

Keli oli kohtuullisen mukava, toki helle ei enää ole



Veneitä oli useampia liikenteessä, mutta ei ruuhkaksi asti kuitenkaan. Ajelin selällä ringin ja lähdin siirymään kohti Yaraa, tapahtumia ei ollut... Yaralla oli laiva lastattavana, kiertelin väylää pitkin lenkin edustalla ja lähdin palaamaan jälkiä vähitellen takaisinpäin.

Termarikahvi ja fazerin kunigatarpiirakka maistui välipalana

Hieman ennekuin arvelin ruveta nostamaan uistimia ylös ja lähteä kotiin, alkoi yhden kelan räikkä huutamaan. Arvelin että jäi pohjaan, kun melkolailla tasainen rällätys kuului. Sain vavan vapaputkesta käteen ja sormilla lisää jarrua... Täällähän tuntuu potkuja, kala kiinni sittenkin.





Haukihan sieltä lopulta paljastui, ihan kohtuukokoinenkin vielä. Mitat oli noin 80cm ja 3.5kg, lyhyen kalastusharrastukseni ennätyskala.. :)
Ottipelinä Hynnisen Samilta hommattu pelti.
Laskin hauen takaisin kasvamaan, otetaan haukipullatarpeisiin niitä kilon - kahden haukia.

Keli viileni koko ajan ja tyyntyi. lopetuksen aikaan näytti tältä.



Matkaa kertyi karttaselaimen mukaan noin 26.4km ja koneeseen kertyi tunteja 3h58min.


Jokos lukijat on laittaneet veneet ja kalastuskamppeet talviteloille vai vieläkö kalalla käytte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti