keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Ruohonleikkurin syyshuolto

Aiemmin kirjoittelinkin täällä ruohonleikkurin kaasuttimen kalvon vaihdosta. Tänään tein toiselle leikkurille syyshuollon, niin aionpa kirjoittaa siitäkin esimerkin. Putsasin pohjan, pesin alta ja päältä, vaihdoin öljyt ja teroitin terän. Tulpan vaihdosta ei ole pitkään, niin jätin sen välistä.



Ruohonleikkuria kannattaa kallistaa siten, että tulppa osoittaa ylöspäin. Öljy pysyy oikeassa paikassa, eikä savua käydessä ainakaan niin paljoa. Tässä tapauksessa sai painaa kahvasta alas, niin pääsi pohjan kimppuun. Raaputtamalla ja harjaamalla lähti kohtuullisen puhtaaksi.

Näköjään ala-arvoinen kuva, mutta pihalla jo niin pimeää etten pääse uusimaan
Sitten pesua liuotinpesuaineella (Solmaster AS40) ja harjaa, myös päällipuolelle. Siistiytyi melkoisesti pesulla ja putsauksella.

Ennen pesua

Pesun jälkeen, märkä niin vääristää väriä kuvassa
Öljyt vaihdetaan normaalisti propun kautta alhaalta, proppuun käy yleensä 3/8" räikkä tai jatko suoraan. Minulla on käsikäyttöinen imupumppu joten käytin sitä ja imin öljyt täyttökorkin kautta.

Öljyproppu

Öljyn imupumppu

Öljyn täyttöreikä
Öljyt olen lisännyt kannulla jossa taipuisa kaatonokka, helpottaa elämää. Muistaakseni öljytilavuus on näissä noin 6-7dl. Tikusta seuraamalla selviää todellisuus. Öljynä pienkoneöljy, sae30

Öljykannu

Pienkoneöljy, sae 30
Öljykorkissa on öljytikku samassa, joten välillä paikoillaan käyttämällä näkee oikean määrän.
Lopuksi irrotin terän, yleensä käy 14mm avain terän pultin irrotukseen. Kannattaa katsoa onko kitkalevyjä tai prikkoja jossain välissä. Toki kannattaa katsoa mitenpäin terä on paikoillaan.
Teroituksen hoidin rälläkällä, missä lamellilaikka paikoillaan. Veitsenterävää enkä lovetonta yrittänytkään, enin pyöreys pois. Suunnilleen saman verran molemmin puolin ettei mene epätasapainoon.

Rälläkkä, lamellilaikka paikoillaan

Teroitettu terä

Ruuvimeisselillä vähän tasapainon testausta

Sitten terä paikoilleen ja lopuksi koekäyttö koneelle. Tässätapauksessa lähti vielä pyörimäänkin, niin joutaa varastoon talviteloille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti