torstai 12. tammikuuta 2017

Hill climb racing 2

Kirjoitus välillä pelistä, vaikkakin tälläkertaa puhelimeen ladatusta. Kyseessä siis Hill climb racing 2, niinkuin otsikkokin kertoo. Olen pitkään pitänyt itselläni selkeän linjan, että puhelimeen ei pelejä ladata. Tabletilla on ja muilla vastaavilla, mutta puhelimen olen jättänyt ihan puhelimeksi. Joulun aikaan tuli sitten sorruttua lataamaan tämä kyseinen peli puhelimeen, kun tuli vastaan netin syövereistä. Se on myös tabletille ladattuna, tosin poika pääasiassa pelaa sillä.



Pelihän on jatko-osa Hill climb racingille. Peli on Fingersoftin tuotosta ja latauksia taitaa olla kymmeniä miljoonia play kaupasta. Ensimmäistä osaakin tuli pelattua melko paljon jossain vaiheessa, nyt tämä kakkososa on syrjäyttänyt ainakin hetkeksi battlefield 1 pelaamisen pleikkarilla.
Ideanahan on ajaa erilaisilla kulkuneuvoilla mitä imeellisimmissä maastoissa. Palkintorahoista ja kentistä kerätyillä kolikoilla sitten pystytään ostamaan ajoneuvoja ja sen jälkeen parantelemaan niitä eri osa-alueilla.

Pelimuotoja periaatteessa kaksi:
Adventuressa on muutama kenttä missä ajetaan itsekseen ja tarkoituksena päästä mahdollisemman pitkälle. Koskaan en ole päässyt maaliin, joten jatkuneeko kentät ties kuinka pitkälle. Yleensä kentän edetessä maasto hankaloituu pikkuhiljaa.

Cup osiossa on taasen useamman kisan kokonaisuuksia missä ajetaan neljän auton kesken kilpaa. Tämä taas selkeä tietyn mittainen pätkä aina, periaatteessa kelloa vastaan ajetaan. Joka kentän ennätysaika sitten paljastaa sijoituksen myös suomalaisten pelaajien kesken ja myös maailmanlaajuisen sijoituksen.
Toki myös omat kokonaispisteesi näkyvät sijoituksissa niin suomalaisten kesken kuin myös maailmanlaajuisesti.

Maailmanlaajuinen sijoitukseni 197840

Paikallinen eli suomen sijoitus 9771

Ajoneuvoissa on erilaisia autoja, mopo ja moottoripyörä. Pelin edetessä ja tasoilla noustessa ajoneuvoja vapautuu ostettavaksi. Jokaista ajoneuvoa voi kehittää neljällä eri osa-alueella jotka taasen riippuu ajoneuvosta. Alla esimerkkejä ajoneuvoista.




Jokaisessa cupissa on kahdesta neljään kenttää ajettavana. Joka kisan voittaja saa 3 pistettä, kakkonen 2 pistettä, kolmonen 1 pisteen ja neljäs jää ilman. Kisojen pisteet lasketaan yhteen ja voittaja on kokonaispisteitä eniten saanut.



Kentän aloitusikkuna

Kentissä vielä sellainen juttu, että polttoainemäärä on rajallinen. Kentässä on useampi "tankkauskuvake" minkä kerätessä tankki täyttyy.

Kokonaisuutena erittäin viihdyttävä ja koukuttava peli. Oman sijoituksen näkyminen tilastoissa ja sen parantaminen ainakin itselläni nostattaa peli-intoa vielä lisää.. ;)
Kannattaa kokeilla jos pelityypin peli uppoaa. Kilpailutilanne tekee asiasta erilailla kiinnostavan.
Annetaan arvosanaksi vaikkapa 8½.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti