lauantai 30. heinäkuuta 2016

Auton pesua ja vahausta

Tänään oli illasta otettava työn alle toinen autoistamme. Edellisestä pesusta olikin jo jokunen aika ja vahauksesta muutama kuukausi. Tahtoo välillä venyä aina autojen hoito, mutta kyllä se palkitsee työn tehtyä. Ainakin omasta mielestäni vahauksen jälkeen pesu yms on paljon mukavampaa, kun pinta on liukkaampi ja lika ei pinty.

Vaalea väri hävittää hyvin lian ja harmauden. Vaan paljon se pesun jälkeen kirkastuu.

Ennen pesua

Pesuhommissa olen välineinä käyttänyt:
- Pesukinnas
- Varsinkin talven jälkeen liuotinpesuaineella pesu
- Sanko johon vettä + pesuaine
- vesiletku tai painepesuri
- säämiskä kuivaukseen
Pesuvesi sankossa ja kädessä pesukinnas

Pesuaineena milloin mitäkin


Pesuaineina ollut monesti sitä, mikä kaupassa käteen/silmään sattunut. Tarkoituksena kylläkin tutustua ihan merkkipesuaineisiin. Monesti niissä kehutaan, että vahaus esimerkiksi kestäisi pidempään yms.
Säämiskä samaten tarkoitus korvata kuivausliinalla, niissäkin vielä tutustuminen kesken. Tarjonta näköjään lisääntynyt paljon näissäkin. Lukijoilla kokemuksia asiasta? Kommentoi, olipa jostain tuotteesta hyvää tai huonoa sanottavaa..

Eipä siinä, vesiletkuun pistooli paikoilleen ja auton huuhtelu kauttaaltaan isommista roskista ja lioista. Sitten pesukintaan kanssa hankaamaan auto läpi. Tulee tosin huuhdeltua muutaman kerran välissä, ettei pesuaine pääse kuivamaan pintaan kiinni. Lopuksi säämiskäkuivaus.

Pestynä ja kuivattuna

Vahauksen suoritin Collinite 476s vahalla, vahaussienellä ja lopuksi kiillotus mikrokuituliinalla. Olen yleensä vahannut esim oven ja lokasuojan, jonka jälkeen kiillotus. Sitten siirtynyt seuraaviin kohtiin, kerkeää aina kuivahtamaan, mutta ei jämähdä ainakaan.
Collinite 476S ostin ihan tuttujen suosituksien takia. Vaha on helppokäyttöinen ja kestää melko hyvin pinnassa. Kiillottaminen ei vaadi älytöntä hinkkaamista, eikä jätä jälkeensä valkeaa vahauspölyä. Mikrokuituliina mielestäni erinomainen kiillotukseen. :)

Collinite 476S purkki ja vahaussieni



Mikrokuituliina käy moneen hommaan
autonhoidossa.


Kuvassa näkyy vähän vahaa kuivamassa, puhelimeni kamera ei tällä
 kelillä ollut paras apuri kuvaukseen.

Hetken päästä kiillotettuna
Sittenpä muutama kuva lopputuloksesta. Ikäähän autolla on jo reilu 10 vuotta ja maalipinta olisi jo koneellisen myllytyksen tarpeessa. Katsotaan saisiko siitä tehtyä juttua syksyn mittaan.
Maalipinta tuntuu vahauksen jälkeen taas paljon sileämmältä ja liukkaammalta, vesikin helmeilee mukavasti pinnassa.



Lopulta
Kuskin kylki


Apukuskin kylki

Kyllä se taas vähän paremmin kiiltää ja väri saa syvyyttä lisää. Mielestäni seuraavat pesut aina mukavampia, kun lika irtoaa ihan vaan pyyhkäisemällä eikä pinty niin helposti. Aikaa pesuun ja vahaukseen meni alle 2 tuntia kaikkineen. Eli voisi sanoa, että helppo homma kun selviää vaan aloittamaan. :)  Vaahdotin olisi ilmeisesti kätevä jos pesisi useamman kerran viikossa..?

Kommentteja asiaan liittyen otan mielelläni vastaan. Vahojen, pesuaineiden, kuivauksen yms suhteen varsinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti