tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kuulumisia tähän väliin

Kirjoitellaanpas pitkästä aikaa tännekkin, ollut viimeiset pari viikkoa melko vähän todellisia kirjoittelun aiheita, niin taukoa ollut edellisestä postauksesta. Aikalailla normaalia perhearkea ollut ihan perus arkiaskareineen. Toki töissäkin pitänyt käydä ja ajoja ollutkin ihan mukavasti.

Pari viikkoa sitten käytiin siskon avomiehen synttärijuhlia juhlistamassa yllätyksenä, lasersotaa kuopion gamecenterillä. Täytyy sanoa, että vaikka odotukset oli kohtuulliset niin onnisui jopa silti yllättämään. Aika kului siivillä ja kuuma tuli hiiviskellessä kaupunkisotaa leikkiessä.. ;)

Luistelemassa tullut käytyä niin pojan, kuin myös peliporukan kanssa jäkiksessä ja sählyssäkin vähäsen hikoilemassa. Eli selvinnyt vähän liikkumaankin, mitä pitäisi tehdä enemmänkin. Jääkiekkoon tuli sijoitettua ccm:n kypärä, jossa verkkomaski. Opetellut jopa käyttämään pitkästä aikaa kypärää, isolta osin myös pojan takiakin. Toki tieto myös, että kiekko tai maila jos vahingossa kolahtaa naamaan niin kipeää tekee oli osasyynä.

Rengaskoneitakin tullut sen verran käytettyä, että isälle laitettiin pari talvipyörää vanteille. Pikkuhiljaa se rengastöiden tekeminenkin rupeaa ainakin jollain tasolla tutuksi tulemaan.

Tulevan kesän kalastus tai uistelukoitoksiin on valmistauduttu sen verran,että keloihin vaihtelin uudet siimat. Okuman platinum 0.40mm siima pyöri keloille tälläkertaa, kesällä selviää eroaako edellisistä mitenkään. Alle laitan vielä videon, siimat tuli pyöritettyä pois keloilta akkuporakoneella.






Tämä kymppiviikko ollaan koko perheen voimin talvilomalla. Sunnuntaina 5.3 oli lähtö tallinnan risteilylle, toki muutama päivä aiemmin huomasin että Passatissa vetoakselin suojakumi rikki. Tai oikeastaan kokonaan poikki. Joulukuun puolivälissä vaihdettu kumi ja nyt jo rikki.....
Noh, uusi suojakumi motonetistä, tälläkertaa otin ylivedettävän. Isän tallille lauantai aamusta vaihtopuuhiin ja vaihto menikin ihan rutiinilla. Vetoakseli kun saatiin takasin paikoilleen, niin huomattiin että toisen puolen vetarinkumissakin  rasvaa näkösällä. Siellä ei ollut kuin murtuman alkua, mutta päädyttiin vaihtamaan samalla sekin, kun isältä löytyi hyllystä yksi ylivedettävä kumi. Auto saatiin ehjäksi ja reissu heitettiin.

Samalla kun jäi iltapäivästä aikaa, niin tuli pihahärveliprojektikin pyöräytettyä pitkästä aikaa lämpöiseksi. Samalla laitoin syylärin paikka-aineen jäähdytysjärjestelmään, koska pientä vuotoa ollut havaittavissa. Laitanpa heikohkon videon lämpimäksi käytöstäkin.



Tallinnassa käytiin perheen voimin ja tarkoituksena oli ihan arjesta ulospääsy. Loman aloitukseen pääsi kotoa vähän kauemmaksi ja ajatuksetkin pois työstä kokonaan. Vähän shoppailua ja paikkojen katselua, toki autossakin sai jonkin tunnin istua siinä sivussa..

Joko lukijoilla talvilomat menossa? Meneekö aika arkiaskareissa vaiko muussa hommassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti