torstai 11. toukokuuta 2017

Toyota Corolla 2005 E12 Ruostekorjausta






Ruostehommiin joutui katsastusmiehen tökittyä reikiä kumpaankin helmakotelon takapäätyyn. Olin huomannut pintaruosteen ja pienet kuplat maalin alla, mutta en arvannut noin pehmeiksi. Konttorilta kotio päästyäni teippasin reiät piiloon ja samalla se suojasi ettei koteloihin pääse niin paljon likaa.


Kuskinpuoleinen helmakotelon takapää

Apukuskinpuoleinen helmakotelon takapää

Alkuun suojasin teipillä, ettei enempää likaa pääse koteloihin

Isän talli varaukseen muutamaksi päivää itselleni ja hommiin. Helmojen pohjasta piti purkaa muovilistat pois, ovat pääasiassa muovikiinnikkeillä kiinni. Sen jälkeen rohkeasti rälläkkä käteen ja kokeilemaan minne saakka pelti on pehmeää.


Kuskinpuoli

Apukuskin puoli

Korjauspalat tein isän avustuksella suorasta pellistä. Kanttikoneella vähän muotoa ja taivutuspihdeillä sitten alaosan kanttaus. Sitten Kemppi tulille ja hitsaten reiät umpeen. Hitsausjäljestä ei kauneinta tullut, mutta hiomalaikalla sai siistittyä enimmät.

Toinen korjauspalanen

Hitsattuna

Toinenkin puoli hitsattuna

Sittenpä se alkoi, nimittäin kittaaminen ja hiominen ja kittaaminen ja taas hiominen jnejne. Aikataulu eikä taidot sallineet virheettömiä pohjia, mutta onneksi nuo jäävät melko alas eivätkä ole ihan niin näkösällä.
Sitten muiden osien suojausta maalisumulta. Pohjamaaliksi vetäisin 1k epoksia muutaman kerroksen.






Sitten päästiin pintamaalin maaluuseen. Ruiskuna toimi muutaman kympin halpisruisku. Maaleiksi tuli liuotinohenteinen Debeer ja lakka saman valmistajan tuote. Maaliin tulee sekaan vain ohenne ja lakkaan tulee kovete ja hieman ohennetta.
Video maalauksen jäljiltä


Yön yli annoin kuivua. Seuraavana päivänä sitten kotelosuoja-aineen ruiskuttelin helman sisään ja kasasin helman muovilistat jne paikoilleen. Toki paikkojen siivousta sai tehdä jonkin verran.. :D

Kuvia lopputuloksesta:




Ei tosiaan virheeton tullut, mutta menettelee käyttöautossa. Pitkästä aikaa tuli maalattua, se itsessään on mukavaa, mutta pohjatyöt tympäsee pahasti.. :)

2 kommenttia:

  1. hitsausten lisäksi onko tuonikäinen corolla ollut muuten nappikunnossa ei isompia remontteja yms ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tankin täyttöputki piti vaihtaa ruostuminen takia myös. Muutoin aikalailla ihan perushuolloilla kulkee..

      Poista